Szparagi i pomidory


Połączenie szparagów 💚i pomidorów🍅 to bardzo zdrowy wybór. Oba warzywa są bogate w witaminy, minerały i antyoksydanty, które wspierają ogólne zdrowie.
👉Szparagi💚
– Zawierają witaminy A, C, E, K oraz kwas foliowy.
– Są źródłem błonnika, który wspomaga trawienie.
– Posiadają antyoksydanty, które pomagają w ochronie komórek przed uszkodzeniami.
👉Pomidory❤️
– Są bogate w witaminę C i potas.
– Zawierają likopen, silny antyoksydant, który może chronić przed niektórymi chorobami przewlekłymi.
– Mają niską kaloryczność, co jest korzystne dla utrzymania zdrowej wagi.
Łącząc szparagi💚 i pomidory🍅dostarczamy organizmowi różnorodnych składników odżywczych, które wspomagają zdrowie serca, układu trawiennego i odpornościowego. Taki zdrowy i szybki posiłek może być częścią przeciwstarzeniowej zrównoważonej diety ❤️💚❤️
Mój wybór 🥗– małą wiązkę zielonych szparagów tnę na kawałki i wrzucam na patelnię z oliwą z oliwek, dodaję sól i pieprz. Na talerzu dodaje do pokrojonych pomidorów skropionych oliwą. Wszystko posypuje kawałkami sera koziego ❤️
Previous Warzywa dla zdrowia psychicznego
Next Sałatki i cukrzyca

No Comment

Leave a reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *