Kuchnia i medycyna


 

W swojej bogatej biblioteczce ­čôľ­čôľ­čôľmam ksi─ů┼╝k─Ö prof Juliana Aleksandrowicza ÔÇ×Kuchnia i medycynaÔÇŁwydan─ů w 1983 r.napisan─ů razem z Iren─ů Gumowsk─ů. Moja nie┼╝yj─ůca ju┼╝ mama by┼éa zaprzyja┼║niona z rodzin─ů profesora, st─ůd orygina┼é tej ksi─ů┼╝ki u mnie. Ksi─ů┼╝ka jest oparta na wnioskach m.in. z bada┼ä profesora prowadzonych w latach 60-tych i 70-tych a nawet wcze┼Ťniej. Ksi─ů┼╝ka jest niesamowita i tak aktualna te┼╝ dzisiaj ( mo┼╝e poza informacjami o mleku i nabiale, z kt├│rymi nie do ko┼äca si─Ö zgadzam, ale wtedy by┼éo jednak „inne mleko” ni┼╝ obecnie), cho─ç min─Ö┼éo tyle lat od jej napisania. Pe┼éno w niej informacji o wp┼éywie ┼╝ywienia na powstawanie nowotwor├│w , o domach ple┼Ťniowych w starym Krakowie i o tym co mo┼╝emy robi─ç by ┼╝y─ç zdrowo i d┼éugo.
Polecam wszystkim gor─ůco ….. W internecie jest wersja PDF a orygina┼é mo┼╝na jeszcze dosta─ç … tylko trzeba poszuka─ç.

Ch─Ötnym prze┼Ťl─Ö na maila.

ÔŁúÔŁúÔŁúProfesor Aleksandrowicz by┼é naprawd─Ö cz┼éowiekiem, kt├│ry sercem i umys┼éem przerasta┼é i wyprzedza┼é czasy, w kt├│rych ┼╝y┼é. Sam niestety zmar┼é w wyniku choroby nowotworowej w 1988r.

Previous Dlaczego warto mie─ç psa?
Next Co to jest test MRT?

No Comment

Leave a reply

Tw├│j adres email nie zostanie opublikowany. Pola, kt├│rych wype┼énienie jest wymagane, s─ů oznaczone symbolem *