Kasza jaglana 💛 to naturalny antybiotyk i dodatkowo jedna z moich ulubionych bezglutenowych kasz a ciecierzyca 💜 to według mnie najlepsze źródło roślinnego białka ❣️ a gdy dodamy do tego coś kiszonego 💚 i silny przeciwutleniacz o właściwościach przeciwzapalnych 🧡 to powstanie wspaniałe zdrowe i przeciwstarzeniowe danie, które możemy zjeść w domu a także zabrać do pracy 😉
Spróbuj przygotować szybką, prostą i pyszną żółtą pastę 🧡🧡🧡 bezglutenową, bezmleczną, bezmięsną …. doskonałą dla wegetarian i fleksitarian 😉 możesz ją zabrać do pracy z ulubionymi warzywami ( np. seler naciowy, papryka, ogórek lub pomidorki)🌶🥒🍅🫑🥕
Przygotuj:👇
szklankę ugotowanej kaszy jaglanej ( przepis na moim blogu)
szklankę ugotowanej ciecierzycy ( lub użyj gotowej ze słoika)
4 łyżki pasty tahini
2 duże ogórki kiszone
duża szczypta kurkumy ( może być więcej)
sok z 1 cytryny
5 łyżek oliwy z oliwek
sól, pieprz
👉 wszystkie składniki wrzuć do blendera i zblenduj. Przygotuj więcej i przechowuj w lodówce w szklanym naczyniu lub rozdaj rodzinie i znajomym ❤️❤️❤️
No Comment