PASTA JAGLANA


Kasza jaglana 馃挍 to naturalny antybiotyk i dodatkowo jedna z moich ulubionych bezglutenowych kasz a ciecierzyca 馃挏 to wed艂ug mnie najlepsze 藕r贸d艂o ro艣linnego bia艂ka 鉂o笍 a gdy dodamy do tego co艣 kiszonego 馃挌 i silny przeciwutleniacz o w艂a艣ciwo艣ciach przeciwzapalnych 馃А to powstanie wspania艂e zdrowe i przeciwstarzeniowe danie, kt贸re mo偶emy zje艣膰 w domu a tak偶e zabra膰 do pracy 馃槈

Spr贸buj przygotowa膰 szybk膮, prost膮 i pyszn膮 偶贸艂t膮 past臋 馃А馃А馃А bezglutenow膮, bezmleczn膮, bezmi臋sn膮 …. doskona艂膮 dla wegetarian i fleksitarian 馃槈 mo偶esz j膮 zabra膰 do pracy z ulubionymi warzywami ( np. seler naciowy, papryka, og贸rek lub pomidorki)馃尪馃馃崊馃珣馃

Przygotuj:馃憞
szklank臋 ugotowanej kaszy jaglanej ( przepis na moim blogu)
szklank臋 ugotowanej ciecierzycy ( lub u偶yj gotowej ze s艂oika)
4 艂y偶ki pasty tahini
2 du偶e og贸rki kiszone
du偶a szczypta kurkumy ( mo偶e by膰 wi臋cej)
sok z 1 cytryny
5 艂y偶ek oliwy z oliwek
s贸l, pieprz

馃憠 wszystkie sk艂adniki wrzu膰 do blendera i zblenduj. Przygotuj wi臋cej i przechowuj w lod贸wce w szklanym naczyniu lub rozdaj rodzinie i znajomym 鉂わ笍鉂わ笍鉂わ笍

 

Previous KISZONKI
Next BELUGA RO艢LINNY KAWIOR

No Comment

Leave a reply

Tw贸j adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola s膮 oznaczone *