Kolejna szybka sałatka dla naszego zdrowia psychicznego i mózgu
Sałatka z komosy ryżowej, awokado i pomidorów
Składniki:
– Komosa ryżowa (quinoa)
– Awokado
– Pomidory koktajlowe
– Ogórek surowy
– Czerwona cebula
– Świeża kolendra lub natka pietruszki
– Sok z limonki
– Oliwa z oliwek
– Sól i pieprz
Przygotowanie
Przygotuj komosę ryżową tak jak ryż i kaszę w moich przepisach ( na woku lub patelni podgrzej quinoa
z oliwą i zalej wrzątkiem 1:2 dodając sól lub przyprawę warzywną, trzymaj na małym ogniu aż zniknie
woda ). Pokrój awokado, pomidory i cebulę. W dużej misce wymieszaj komosę ryżową, awokado, pomidory i cebulę. Dodaj posiekaną kolendrę lub natkę pietruszki. Skrop sokiem z limonki i oliwą z oliwek, dopraw solą i pieprzem.
No Comment