Używajmy Przypraw 🌶🧄 i Ziół 🪴🌱w naszej kuchni – dzięki nim możemy ograniczyć dosalanie potraw a zawarte w nich substancje pozytywnie wpływają na nasze zdrowie.
❣️Cynamon – silny antyutleniacz. Reguluje poziom glukozy we krwi oraz usuwa toksyny z organizmu. Polecany w formie naparu pomaga także w zaburzeniach krążenia.
❣️Estragon – ułatwia trawienie.
❣️Gorczyca – ułatwia trawienie i utratę zbędnych kilogramów. Dzięki pikantnemu smakowi pozwala ograniczyć używanie soli.
❣️Kurkuma – bardzo silny antyutleniacz, który działa przeciwzapalnie i przeciwzakrzepowo. Pomaga obniżyć ryzyko zawału serca.
❣️Lubczyk – działa moczopędnie i przeciwgrzybiczo. Jest to naturalna przyprawa „maggi”.
❣️Chili – ma działanie przeciwskurczowe i rozgrzewające.
❣️Rozmaryn – ma właściwości pobudzające krążenie.
❣️Stewia – zastępuje cukier chociaż nie zawiera cukru i kalorii. Nie powoduje zaburzeń metabolizmu i obniża ciśnienie krwi oraz reguluje poziom glukozy.
❣️Ziele karczocha zwyczajnego, nasiona kozieradki, nasiona lucerny, imbir – zmniejszają poziom cholesterolu
❣️Ostropest plamisty – utrzymuje odpowiedni poziom glukozy i lipidów we krwi. Ma silne działanie oksydacyjny. Wpływa także na pracę i regenerację wątroby.
No Comment