UŻYWAJMY PRZYPRAW


Używajmy Przypraw 🌶🧄 i Ziół 🪴🌱w naszej kuchni – dzięki nim możemy ograniczyć dosalanie potraw a zawarte w nich substancje pozytywnie wpływają na nasze zdrowie.

❣️Cynamon – silny antyutleniacz. Reguluje poziom glukozy we krwi oraz usuwa toksyny z organizmu. Polecany w formie naparu pomaga także w zaburzeniach krążenia.

❣️Estragon – ułatwia trawienie.

❣️Gorczyca – ułatwia trawienie i utratę zbędnych kilogramów. Dzięki pikantnemu smakowi pozwala ograniczyć używanie soli.

❣️Kurkuma – bardzo silny antyutleniacz, który działa przeciwzapalnie i przeciwzakrzepowo. Pomaga obniżyć ryzyko zawału serca.

❣️Lubczyk – działa moczopędnie i przeciwgrzybiczo. Jest to naturalna przyprawa „maggi”.

❣️Chili – ma działanie przeciwskurczowe i rozgrzewające.

❣️Rozmaryn – ma właściwości pobudzające krążenie.

❣️Stewia – zastępuje cukier chociaż nie zawiera cukru i kalorii. Nie powoduje zaburzeń metabolizmu i obniża ciśnienie krwi oraz reguluje poziom glukozy.

❣️Ziele karczocha zwyczajnego, nasiona kozieradki, nasiona lucerny, imbir – zmniejszają poziom cholesterolu

❣️Ostropest plamisty – utrzymuje odpowiedni poziom glukozy i lipidów we krwi. Ma silne działanie oksydacyjny. Wpływa także na pracę i regenerację wątroby.

Previous O CO CHODZI Z CHOLESTEROLEM?
Next SZPARAGI NIE TYLKO W MAJU

No Comment

Leave a reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

16 + dwa =