Zupa dyniowa


Każdy kto lubi dynię 🎃🎃🎃 ma swoją ulubioną wersję zupy dyniowej🎃🥣🎃 …. ja oczywiście też i to bardzo prostą i szybką 😉

Co potrzeba❓
1-2 dynie hokkaido upieczone w piekarniku i zblendowane razem ze skórką ( dodając oczywiście wodę)
4 cebule obrane i pokrojone – podsmaż na maśle sklarowanym do miękkości

Dynie 🎃🎃, cebule🧅🧅🧅🧅 zblenduj razem dodając wodę i warzywną mieszankę smakową ( zmielone wysuszone warzywa z solą). Dodaj zmiażdżony czosnek🧄. Ja z przypraw dodaję : dużo imbiru i kurkumy, ostrą paprykę, mielone ziele angielskie, pieprz i czasem też różne inne przyprawy😄😄😄. Zawsze mam w kuchni uprażone na suchej patelni pestki słonecznika🌻i dynii 🎃.
Posypuje nimi zupę na talerzu a czasem dodaje też pokrojony w kostkę ser kozi 🐐. Bardzo dobrze smakuje także z podpieczonymi na suchej patelni pieczarkami pokrojonymi w plasterki. Możemy do zupy też dodać mleczko kokosowe🥥 jak ktoś lubi😉

Previous Roślinna KETODIETA - co jemy
Next Zdrowe odżywianie to forma miłości

No Comment

Leave a reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

sześć − sześć =