Block I-1

Każdy pacjent słyszy ode mnie prośbę o kontrolowanie witaminy D3 i suplementację, jeśli jest taka konieczność ….. szczególnie jeszcze teraz w covidowej rzeczywistości. To co pisano w marcu i kwietniu ponownie potwierdzają lekarze z Hiszpanii😉😉😉 „Hiszpańscy lekarze: u chorych na COVID-19 sprawdzajcie poziom witaminy D i leczcie jej niedobór. Lekarze ze szpitala Universitario Marqués de …

W ostatnich miesiącach i dniach bardzo dużo mówi się o powiązaniu COVID i chorób współistniejących. Jedną z tych chorób jest OTYŁOŚĆ❗️❗️❗️i to my sami mamy na to bezpośredni wpływ 🤐🤐🤐 ….. niestety ostatnie przypadki to potwierdzają …. zwłaszcza widoczne jest to u młodych ludzi 😢😢😢 📛Nadmiar dodatkowych kilogramów może decydować o naszym zdrowiu. Jest to …

Na początku pandemii ukazały się informacje o spostrzeżeniach dr Sabine Olex-Condor o tym, że obecność zwierząt domowych może pozytywnie wpływać na chorych z COVID-19, gdzie ma on łagodniejszy przebieg ❤️😉. Poniżej wnioski Jana Jurgiela, Krzysztofa J. Filipiak, […] i Tomasza Dzieciątkowskiego z odniesieniem do badania ❣️👌 „Z obserwacji empirycznych wynika, że obecność zwierząt domowych może …

Block I-2

„Dieta bogata w białko, głównie roślinne, to mniejsze ryzyko zgonu. Analiza opisanych w literaturze naukowej badań wskazała, że odpowiednia ilość białka w diecie, szczególnie roślinnego, obniża ogólne ryzyko śmierci. Prawdopodobnie znaczenie ma jego wpływ na ciśnienie krwi, gospodarkę cholesterolem i glukozą. Diety bogate w białka pochodzące z roślin strączkowych (groch, fasola, soczewica), pełnego ziarna czy …

Nie wyobrażam sobie kuchni bez jajek …. w wielu miejscach zresztą o tym piszę. A jedno z moich ulubionych śniadań to omlet lub inna potrawa z jajkiem oraz pomidor.🥚🍅🍳 Ale niewiele z nas wie, że jajko można traktować jako produkt odchudzający 😉 👉jest sporo badań że po zjedzeniu jajek jesteśmy bardziej syci niż po czymkolwiek …

„Dieta bogata w warzywa, owoce, zboża i rośliny motylkowe znacząco zmniejsza ryzyko pojawienia się różnorodnych chorób, które grożą ludziom w podeszłym wieku. Spada m.in. zagrożenie cukrzycą, rakiem, zaburzeniami układu krążenia czy chorobą Alzheimera. Naukowcy z amerykańskiego Physicians Committee for Responsible Medicine przekonują o korzyściach z jedzenia dużej ilości roślin. Przeanalizowali oni badania kliniczne i epidemiologiczne …

🍁Jesień 🍁to czas śliwkowy😉 …. na końcu przepis na wytrawną przekąskę śliwkową😋 👉Owoce śliwki mają bardzo wiele cennych właściwości 👉Regulują trawienie, chronią przed wolnymi rodnikami, a nawet poprawiają humor. 👉Śliwki działają korzystnie na trawienie. Zapobiegają zaparciom i zmniejszają zagrożenie chorobą nowotworową 👉Śliwki zawierają dużej ilość pektyn i razem z kwasami organicznymi, winowym i jabłkowym działają …

MENU

Back

Nie przegap